Så enkelt lager du skolebrød av ferdig bolledeig fra fryseren
Visste du at det er veldig enkelt å lage skolebrød om du har ferdig bolledeig - altså deigemner av hvetebolle - i fryseren? Her viser jeg deg hva du må gjøre.
Et nystekt skolebrød er vanskelig å motstå, særlig om det også dufter av fersk bakst i lokalet. Det kan med helt enkle grep bli en realitet ved ditt serveringssted.
Alt du trenger er en kartong med emner av ferdig bolledeig (EPD 2786960) i fryseren, vaniljekrem, melisglasur og kokos.
Slik lager du skolebrød av ferdig bolledeig
1. Legg ønsket antall frosne deigemner på et stekebrett med bakepapir.
Husk at bollene både skal presses flate og heve, så sørg for at det er litt plass mellom dem. Tin på kjøl over natten eller i romtemperatur i 3-4 timer. Husk å dekke til med plast for å unngå at bollene tørker ut.
2. Presser de tinte bake-off-bollene flate med håndflaten.
Det kan lønne seg å ta bollene av stekebrettet før du gjør dette, og så legge de tilbake etterpå.
3. Sett brettet med bollene til heving.
Bollene kan enten heve under plast på et lunt sted i 3-5 timer eller i heveskap i 45-50 minutter.
4. Sprøyt vaniljekrem i gropen.
Når bollene har hevet til dobbel størrelse, kan du sette stekeovnen på 180 grader varmluft. Deretter lager du en grop midt i alle bollene ved å trykke ned med fire fingre. Fukt gjerne fingrene med vann for å unngå at deigen kleber. Ha så vaniljekrem i gropen.
5. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøl i cirka et kvarter før tiden er inne for å forvandle dem til uimotståelige skolebrød :)
6. Påfør melisglasur med sprøytepose rundt vaniljekremen.
Fordel glasuren utover med kniv. Dypp så bollen i en skål med kokos. Unngå å presse ned på midten.
Last ned gratis salgsplakat for skolebrødets dag for å promotere dagen.
Les også: Vil du bli kjent for skolebrødene dine? Det er enkelt om du velger frosne boller.