Så enkelt lager du skolebrød av ferdig bolledeig fra fryseren

Visste du at det er veldig enkelt å lage skolebrød om du har ferdig bolledeig - altså deigemner av hvetebolle - i fryseren? Her viser jeg deg hva du må gjøre.
Lantmännen er et landbrukskooperativ og er ledende i Nord-Europa innenfor jordbruk, maskiner, bioenergi og matvarer.
Landbruksdivisjonen utgjør Lantmännens kjernevirksomhet, og vi tilbyr produkter og tjenester som fremmer et sterkt og konkurransekraftig jordbruk.
Maskindivisjonen består av tre forretningsområder: Lantmännen Maskin med landbruksmaskiner, Swecon med anleggsmaskiner og Agro Oil med smøremidler.
Energidivisjonen er Sveriges største produsent av bioenergiprodukter.
Matvaredivisjonen utvikler, prosesserer og markedsfører produkter som omfatter mel, frokostprodukter, pasta, frossent og ferskt brød, knekkebrød og ferdigmatmåltider.
Lantmännen er et landbrukskooperativ basert på de dype kunnskapene som våre gårdbrukere har bygget opp gjennom generasjoner. Sammen arbeider vi for et livskraftig jordbruk. Sammen tar vi ansvar fra jord til bord.
Med utgangspunkt i åkeren og virksomheter i verdikjeden fra jord til bord er vi med hele veien fra såing og innhøsting – til maten på våre bord, fôr til våre dyr og klimasmart biobrensel.
Vi eies av svenske gårdbrukere og har vårt grunnlag i Sverige, med Østersjøområdet som vårt utvidede hjemmemarked. Vi har et sterkt internasjonalt nærvær, og uansett land og sted tar vi alltid samme ansvar.
Vi driver forskning og satser på innovasjon for morgendagens landbruk, bioenergi og fremtidens mat. Innovasjon er avgjørende for å løse dagens og fremtidens utfordringer, og derfor har Lantmännen også en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens grønne spire finnes på våre forpakninger. Produktene kan være forskjellige, men alle skal kunne føle seg trygge på at vi alltid minimerer påvirkningen på miljøet og menneskene. Hvis spiren finnes på pakken, kan du være sikker på at det er Bra Mat fra Lantmännen.
Visste du at det er veldig enkelt å lage skolebrød om du har ferdig bolledeig - altså deigemner av hvetebolle - i fryseren? Her viser jeg deg hva du må gjøre.
Et nystekt skolebrød er vanskelig å motstå, særlig om det også dufter av fersk bakst i lokalet. Det kan med helt enkle grep bli en realitet ved ditt serveringssted.
Alt du trenger er en kartong med emner av ferdig bolledeig (EPD 2786960) i fryseren, vaniljekrem, melisglasur og kokos.
Slik lager du skolebrød av ferdig bolledeig
1. Legg ønsket antall frosne deigemner på et stekebrett med bakepapir.
Husk at bollene både skal presses flate og heve, så sørg for at det er litt plass mellom dem. Tin på kjøl over natten eller i romtemperatur i 3-4 timer. Husk å dekke til med plast for å unngå at bollene tørker ut.
2. Presser de tinte bake-off-bollene flate med håndflaten.
Det kan lønne seg å ta bollene av stekebrettet før du gjør dette, og så legge de tilbake etterpå.
3. Sett brettet med bollene til heving.
Bollene kan enten heve under plast på et lunt sted i 3-5 timer eller i heveskap i 45-50 minutter.
4. Sprøyt vaniljekrem i gropen.
Når bollene har hevet til dobbel størrelse, kan du sette stekeovnen på 180 grader varmluft. Deretter lager du en grop midt i alle bollene ved å trykke ned med fire fingre. Fukt gjerne fingrene med vann for å unngå at deigen kleber. Ha så vaniljekrem i gropen.
5. Stek bollene midt i ovnen i 8-10 minutter.
Avkjøl i cirka et kvarter før tiden er inne for å forvandle dem til uimotståelige skolebrød :)
6. Påfør melisglasur med sprøytepose rundt vaniljekremen.
Fordel glasuren utover med kniv. Dypp så bollen i en skål med kokos. Unngå å presse ned på midten.
Last ned gratis salgsplakat for skolebrødets dag for å promotere dagen.
Les også: Vil du bli kjent for skolebrødene dine? Det er enkelt om du velger frosne boller.