Spar tid, energi og matsvinn med ferdigstekte bake-off-brød
Tradisjonelle bake-off-brød og bakervarer må tines og stekes. Selv om det er enklere enn å bake selv, tar det tid man kanskje ikke har. Derfor har vi utviklet et komplett utvalg av ferdigstekte brød og boller.
Det er hektisk å jobbe i kantine, restaurant, hotell eller drive bensinstasjon. Oppgavene er mange, hendene få. Det samme gjelder for en liten kafé, turisthytta på fjellet eller på campingplassen. Og midt oppi denne travle hverdagen, er det alltid kunden som har rett. Du må ha det gjestene dine ønsker seg på menyen. Har du ikke det, går de et annet sted og spiser. Så enkelt er det.
Stort sett alle ønsker seg godt brød, ferske boller og fristende sandwicher når sulten kommer snikende. Det er bare så dumt at det tar så mye tid å bake og tilberede ferske bakervarer – for ikke å snakke om hvor vanskelig det er å beregne riktig mengde.
Heldigvis finnes det en løsning på dette – som jeg blir skikkelig «peppad» av å prate om! Vi har nemlig gjort en grundig innsats for å utvide sortimentet vårt av bakervarer som ikke må stekes. Vi kaller det rett og slett ferdigstekt bake-off.
Les også: Ferdigstekt bake-off ble redningen da kantina brant
Alltid ferskt og variert utvalg av grove brød
Med ferdigstekte bakervarer av ulikt slag i fryseren, kan du ta ut og tine fine og grove brød – hele og oppskårede – ciabattaer, baguetter, kanelsnurrer og porsjonskaker – når du trenger det. Alt tiner i løpet av et par-tre timer.
Hele brød som ikke må i ovnen er faktisk helt nytt på markedet og et tilbud vi virkelig håper vil bidra til å forenkle hverdagen din.
Tenk, så genialt da! Du kan ha grove solsikkebrød, bondebrød og chiafrøbrød i fryseren og ta opp akkurat så mye ferskt brød du trenger til gjestene dine hver dag. Siden det blir enkelt å justere mengden etter kundetrykket, unngår du også overskudd som må kastes. Også sparer du strøm og tid på ikke å måtte steke.
Reddet av ferdigstekte produkter og fryser
Jeg kan prate i det vide og det brede om hvor fint og flott ferdigstekte bake-off-brød og frosne bakervarer er, og at det gjør at alle kan servere helt fersk bakst med minimal innsats. For deg blir det fort en salgspitch.
Det er for eksempel ikke unaturlig å tenke at ferdigstekte bakervarer fort blir tørre.
Kantineansvarlig Lena Hilanmo hos Toyota Bilia i Trondheim trodde også det. Men da kantina brant og hun plutselig stod uten både et sted å være, kjøleskap og stekeovn, tok hun en ekstra titt på produktoversikten fra Lantmännen Unibake. Der fant hun over 50 produkter som kun trengte tining.
– Særlig frøhornene overrasket meg siden det er fort at slike blir tørre. Men produktene tiner kjempefort og er myke og ferske. Det er heller ikke noe problem å ha dem liggende i posen fra en dag til neste. Da bruker jeg bare disse først neste dag, sa hun da min kollega Christel tok en prat med henne da vi laget inspirasjonsheftet "Ferdigstekt bakst: Spar tid, energi og matsvinn".
Holdbarhet i opptil tre døgn
Opplevelsen hennes er ikke subjektiv. Det er nemlig sånn at siden alle produktene våre "sjokkfryses" ned til minus 18-24 grader umiddelbart etter steking, lukker skorpen seg om den myke og saftige kjernen. Det gjør at brødene, kanelbollene, baguettene og all annen bakst holder seg helt fersk til det tines. Og passer man på å unngå kjøleskap og alltid oppbevare bakervarene i romtemperatur under plast, så holder de seg ferske og gode i ett til tre døgn, avhengig av produkt.
Jeg må innrømme at jeg er ganske stolt av produktene vi lanserer denne vinteren. Vi pleier jo å si at ALLE kan servere fersk bakst om man velger bake-off. Nå kan vi med hånden på hjertet si at det er sånn. For fryste bakevarer gjør hverdagen enklere - enten du velger rå deigemner (ferdig deig) til å lage dine egne signaturprodukter, halvstekte produkter for å få rykende ferske bakervarer og duft i lokalet på kort tid eller ferdigstekte bakervarer.