Så enkelt fikser du fersk bakst til 17. mai-gjestene dine
Mai er full av helligdager, langhelger og anledninger til å kose seg. Disse travle dagene er ypperlige anledninger for mersalg av fersk bakst. Her har jeg samlet bake-off-boller og bakevarer jeg anbefaler kunder som har begrenset tid og utstyr.
Jeg håper jeg med dette klarer å vise hvor enkelt det er å gi gjestene det de veldig ofte ønsker seg, nemlig fersk bakst. Ta en titt i e-boken over og ikke nøl med å kontakte meg eller min kollega i ditt distrikt om du ønsker veiledning til hva som passer for deg.
Med et variert utvalg av bake-off-boller og bakervarer i fryseren kan du servere ferske boller, kanelknuter og donuts til glade 17. mai-gjester etter kun en times tid. Mange produkter trenger kun å tines, andre er klare etter noen få minutter i ovnen.
Det samme gjelder flere av brødproduktene våre, som derfor er perfekte til å lage ferske sandwicher på hektiske maidager. Velger du ferdigstekte og delte produkter som kan smøres etter kun få minutter tining, har du fristende sandwicher klare på null komma niks - helt uten svinn!
Fersk bakst slår aldri feil. Frosne boller og andre fryste bakevarer gjør det enkelt for deg å gi gjestene dine det de ønsker seg.
Velg frosne bakervarer til hektiske maidager
1. Ferdighevet bake-off gir rykende fersk bakst på 1-2-3
Rykende fersk bakst slår aldri feil og velger du ferdighevede produkter, er dette en realitet i løpet av en drøy time.
Du kan enten by gjestene på en deilig kanelknute, kardemommeknute, hveteflette med pistasjsmak, hveteflette med bringebær- og vaniljesmak eller kanelbolle. Alle produktene trenger kun en drøy time under plast i romtemperatur for å tine, og rundt 10 minutter i ovnen på 180 grader. Voilà, rykende ferske bakervarer med minimalt med innsats!
2. Enkelt å variere med minimuffins, donuts og porsjonskaker
Fersk bakst er mer enn gjærbakst, og det enkleste av det enkle er søte, fargerike fristelser i ulike smaker som kun må tines en snau time før servering. Våre fargerike donuts med bringebær-, sjokolade- og vaniljesmak gjør seg utrolig godt i disken eller på buffet. Sammen med gulrot porsjonskake eller brownie med valnøtter, er dette produkter som gjør det veldig enkelt å få til et variert utvalg av søtbakst. Også ser de fristende ut!
Det er for øvrig verdt å vite at vi også har en miksboks med minimuffins som blant annet egner seg perfekt som en søt avslutning på hotellfrokosten.
3. Rykende ferske croissanter på et drøyt kvarter
Selv om gjærbakst er manges favoritt, er butterdeig og croissanter mer og mer populært i Norge det også. Og siden croissanter stekes frosne, er det den enkleste måten å gi gjestene dine rykende fersk bakst på!
Våre croissanter - klassiske eller fylt med for eksempel mandelmasse eller nougatsjokolade - kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller gå for en miksboks med små croissanter så får du litt av hvert.
4. Ferdigstekte og delte longbreads gir mange sandwicher i én
Smøring av fristende baguetter, rundstykker og sandwicher til en innbydende disk tar tid. Nettopp derfor har vi introdusert longbreads som er et helt genialt produkt, spør du meg! Brødet er en drøy halvmeter langt, ferdigstekt og delt slik at du kun trenger å tine, smøre på og dele opp - i det antallet sandwicher du ønsker. Det er med andre ord en drøm for effektiviteten på kjøkkenet og kan brukes på utrolig mange forskjellige måter. Du ser noen forslag på bildet i toppen.
Longbread er altså perfekt som «on-the-go»-produkt eller i mindre porsjoner som møtemat. Anbefaler å prøve!
Les også: Spar tid på kjøkkenet med longbreads
5. Påsmurt blir enkelt med ferdigstekte subs og ciabatta
Om du sverger til lokalmat og vil servere påsmurt bakt i Norge, anbefaler jeg å prøve våre amerikansk-inspirerte subs bakt ved bakeriet vårt i Lier. Både den grove varianten og den fine sub-baguetten med valmuefrø er ferdigstekt og siden de er mykere enn tradisjonelle baguetter, er de perfekte både on-the-go og i disk siden de ikke smuler og holder seg saftige.
Trenger du mindre porsjoner, er våre miniciabattaer fra Lier et godt valg. Både den fine ciabattaen og den halvgrove er bakt med surdeig og stekt i steinovn - og skal kun tines en time før den kan smøres eller serveres.
Også våre "Tin og server"-bagels er produkter jeg raskt foreslår for kunder som ønsker å skille seg ut uten å måtte legge ned altfor mye tid. Produktene ser lekre ut siden den ene er toppet med valmuefrø, mens den andre har dekor av linfrø, havregryn, solsikkefrø og maisgryn. Også de skal kun tines før smøring og servering. Enklere blir det ikke!
6. Ferdigstekt og oppskåret brød passer ypperlig til videresalg
Mange av kundene mine sverger til oppskåret brød - siden det er enkelt, saftig, godt og passer perfekt som sandwichbrød eller toast. Oppskåret brød egner seg helt ypperlig til take-away-salg i kiosken på båthavna eller administrasjonskontoret på campingplassen siden de er ferdigstekt. Om du som driver tar brødene ut av fryseren first thing in the morning, har gjestene ferskt brød til frokost uten å måtte dra avgårde på dagligvarebutikken.