7 slag til jul: Slik får du fersk bakst på en time
Når nettene blir lange og kulda setter inn, kan du enkelt oppnå mersalg om disken bugner av lekre bakervarer. Vi har spurt våre selgere og kategorisjefer hvilke syv slag med bake-off-boller og andre søte fristelser man bør ha i fryseren for rask tilberedning i førjulsstria.
Høsten går like fort hvert eneste år og plutselig er det jul. En hektisk tid, men også en tid der de aller fleste inntar «kose seg»-modus. Denne muligheten må du ikke la gå fra deg.
Enten du driver en kantine, kafé, hotell eller turisthytte på fjellet: Søtbakst slår aldri feil! Er det i tillegg enkelt å tilberede, er det jo enda bedre.
Med bake-off-boller og annen søtbakst i fryseren kan du tilby et variert utvalg av hvetebakst, croissanter og andre søtsaker – kun i løpet av en times tid. Jeg har tatt en prat med de hos oss som kjenner produktene våre inn og ut - deriblant våre KAM'er Tove og Annette, og samlet deres syv forslag til julebakst.
Så enten du vil servere tradisjonelle bakervarer eller tilby ekstra fristende nytelser der sprøtt møter mykt og smaker kombineres, skal du kunne finne produkter i listen under. Alle er enkle å tilberede og vi kan garantere at de smaker godt!
Ønsker du å sette ditt eget preg på hvetebaksten?
Se hva du kan gjøre med ferdig deig!
Disse søte fristelsene bør du ha i disken
1. Julete berlinerbolle fylt med karamell og toppet med knust pepperkake på hvit glasur. En moderne smak av jul! Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering
2. Ferdig stekt pepperkakeknute leveres i julerøde former og er et perfekt produkt å servere gjestene i en travel førjulstid. Hveteknuten er fylt med et smakfullt pepperkakefyll. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før servering
3. Ferdig hevet kardemommeknute har kardmommesmaken vi kjenner fra tradisjonell hvetebakst som en av hovedingrediensene. Knuten - som er formet for hånd - er fylt med et smakfullt vaniljefyll, mens sukker og grovkvernet kardemommetopping medfølger i separat pose slik at dette kan drysses på før steking. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter
4. Ferdig hevet kanelknute med ekstra mye fyll er en av favorittene på huset! Bollen er formet for hånd, dekorativ i disken og en favoritt blant gjester i alle aldre. Tilberedning: Tines en times tid i romtemperatur før steking ved cirka 180°C i 8-10 minutter
5. Hvetefletter med bringebær og vaniljesmak eller smak av pistasj er ferdighevet slik at du kan ha lekker og rykende fersk bakst ferdig på en drøy time. Tilberedning: Tines i romtemperatur en times tid før steking ved cirka 180°C i 7-8 minutter.
6. Fylte croissanter kan serveres 20 minutter etter at du tar dem ut av fryseren. Velg din favoritt eller miks croissanter fylt med nougatsjokolade, vaniljekrem eller mandelmasse.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 16-18 minutter
7. Wienerbolle med vaniljekrem er fylt med deilig mandel og vaniljekrem og er en smaksvinner om dagen, topp den med deilig sjokoladeglasur for å skape blikkfang i disken. Fargerike donuts gjør seg også godt i disken og er superlettvinte å tilberede siden alt du trenger å gjøre er å tine dem en times tid i romtemperatur før servering.
Tilberedning: Stekes rett fra frossen tilstand ved cirka 180°C i 18 minutter
Les også: Lodgen Spiseri i Hemsedal bruker ferdighevede kanelboller til sin spesialitet