"Campinggjestene forventer nystekt brød og wienerbakst hos oss, og det får de med bake-off bakevarer"
I nesten 100 år har familien til Karl Ramton hatt campingplass på familiegården på Hurumlandet. Der kan sommergjestene kjøpe nystekt bake-off brød og rundstykker til frokost, eller ta med seg ferske wienerbrød skulle det komme uventet besøk.
«Kundene etterspør ferske bakervarer når de er på ferie. Da er det opp til oss å ha det rette sortimentet og promotere det på riktig måte,» sier Karl Ramton som driver Ramton Familiecamping på Nærsnes ved Oslofjorden.
Med fem kilometer til nærmeste matbutikk og godt over 1.000 overnattingsgjester hver dag fra sankthans til august, er potensialet for mersalg stort. Det er helt avgjørende at bakervarene de selger på campingplassen er enkle og raske å tilberede. Derfor har Karl valgt bake-off.
– Omsetningen i bakeriet og butikken varierer med været. I helger og på sommerdager med godt vær selger vi utrolig mye rundstykker, brød, wienerbakst og boller. Det er viktig hele tiden å ha bakervarer som erstekt ferdig og klare for kundene, forteller Karl.
Les også: Slik kan du enkelt gi gjestene ferske bakervarer på campingplassen
God ekstrainntekt fra bakeriet
Bakervarene har både blitt en forventning fra gjestene og en viktig inntektskilde for campingplassen. Derfor har Karl etablert et eget bakerihjørne i butikken og investert i både heveskap, ovn og salgsdisk som fylles med fristende bakervarer gjennom hele sommeren. I løpet av tre sommermåneder i fjor kjøpte campinggjestene på Ramton nesten 10.000 rundstykker og tusenvis av boller og wienerbrød.
– Det er viktig at bakeriet er velfylt og ser tiltalende ut når vi åpner om morgenen, også må det dufte godt. Derfor tiner vi boller gjennom natten og steker disse sammen med halvstekte brød og rundstykker, og wienerbrød rett fra fryseren, sier Karl.
De hadde også suksess i fjor sommer med å tilby «rekepakker» med frosne reker, loff og majones i butikken. Absolutt noe som kanskje vil gjentas i sommer, sier han.
Alt på ett sted og mindre svinn
Foruten å selge bakervarer til campinggjester, hyttenaboer og andre som stikker innom, er Karl opptatt av å ha «skikkelig brød» til reke- og karbonadesmørbrødene de serverer i restauranten sin.
Da velger han også bake-off, både på grunn av smak og fordi det er mye enklere å tilpasse mengden brød når det kan tas ut av fryseren i tråd med besøkstallene.
– På den måten blir det mye mindre svinn og det er viktig for oss, sier han.
I en hektisk hverdag setter Karl pris på det varierte utvalget av bake-off-brød og bakervarer som kan kjøpes over grossist. Samtidig blir han glad når vi forteller han om de ferdige salgsplakatene han kan laste ned for å promotere utvalget i campingbakeriet.
–Vi har mange tusen følgere på Facebook og legger ut bakeritilbudene der, men vi må promotere kampanjene i bakeriet også. Da er slikt materiell veldig nyttig slik at vi enkelt kan informere kundene om hva vi har til hvilken pris, sier han.