Dette er søtbakst som hever hotellbuffeten, går raskt å tilberede og gir lite matsvinn
Hva er vel bedre enn å avslutte hotellfrokosten med litt søtbakst som fylte croissanter eller en liten kanelsnurr? Med bake-off-boller og andre frosne bakevarer er det enkelt å gi gjestene dette.
Erstatter du direktelevert bakst med bake-off-boller og fryste bakevarer gir det svært mange fordeler, både for deg og gjestene dine. Det kan være vanskelig å beregne behovet for mat flere dager i forveien og forhåndsbestilling øker sannsynligheten for matsvinn. Ved å bruke bake-off har du produktene tilgjengelig i fryseren og kan steke opp nøyaktig det du trenger.
Du kan altså alltid servere nystekte boller og annen fersk bakst uten å måtte bekymre deg for svinn. Samtidig kan du variere utvalget i tråd med behov og ønsker.
Her har jeg samlet noen tips til søtbakst som passer perfekt til hotellbuffeten og er tilpasset din driftssituasjon.
1. Ferske boller og hvetebakst er god økonomi
Er det èn ting vi nordmenn elsker så er det boller og hvetebakst. Hvert år spiser vi flere titalls millioner boller. Sammenlignet med annen søtbakst er boller svært prisgunstig og er man villig til å legge ned litt ekstra innsats, er det mye penger å spare på å servere gjestene det de aller helst vil ha!
Du kan nemlig forvandle fryst ferdig bolledeig til varme, ferske boller bokstavelig talt over natten. Ferdig bolledeig bør nemlig ideelt sett tine på kjøl over natten før de heves og stekes. Dette krever litt planlegging, men gir samtidig helt fantastiske resultater. Og lite slår duften av nystekte boller i lokalet!
Annikens anbefaling: Om du ikke har tid og mulighet til å tine og heve ferdig deig, anbefaler jeg vår ferdighevede hvetebakst produkter. Ferdighevet hvetebakst, skal kun skal tines en drøy time før de stekes. Dette går mye raskere og gir nystekt hvetebakst på litt over en time. Hva med å teste hvetefletter med pistasjsmak eller bringebær og vanljesmak? Et tips er å dele fletten i to før steking så har du en mindre porsjon til buffeten.
Les også: Vil du bli kjent for skolebrødene dine? Det er enkelt med frosne boller
Tips! Ha en kurv eller lignende med 6-pakk boller - enten ferdigstekte eller som du steker selv - på disken for mersalg til overnattinggjestene. Disse er perfekte å ta med seg på farten eller som en liten snack på rommet.
2. Ferdigstekte kaker, muffins og donuts er enklest
Søt bake-off kommer i utallige former og fasonger, med ulike krav til tilberedning. Det aller enkleste er å velge ferdigstekt bakst som kaker, muffins og donuts. Produktene er til enhver tid tilgjengelige i fryseren og klare til servering på 30-60 minutter. Dette er svært praktisk i en hektisk hverdag når du skal ha fersk frokost til mange gjester eller det kommer uventede gjester på besøk.
Tips! Del gjerne kakestykkene i to eller fire biter for en perfekt munnfull.
Annikens anbefaling: Jeg anbefaler minimuffins i mikskartong som en vinner på både frokostbuffeten og som møtemat. Tre smaker i én kartong gir variasjon til gjestene og tar lite plass på frys.
3. Croissanter og wienerbakst reduserer svinnet
Wienerbakst og croissanter er klassikere på hotellbuffeten og har svært enkel håndtering. Siden de stekes frosne, har du rykende fersk bakst på under 20 minutter og kan samtidig enkelt beregne mengden. Det gjør det enkelt å ikke kaste mat.
Annikens anbefaling: Til buffet anbefaler jeg små croissanter, enten med én smak eller i mikskartong med tre typer croissanter med ulike smaker. Croissantene er rundt en tredjedel så store som våre største croissanter og en perfekt avslutning på måltidet.
Hvordan velge bakervarer som passer for deg?
Det kan føles som en umulig oppgave å velge i jungelen av bakervarer tilpasset ulike behov. Da kan vårt team hjelpe deg.
Vi har kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg å lykkes. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov.