Slik lager du en brødbuffet hotellgjestene elsker
Kjøkkensjef Yvonne Monssen på Clarion Hotel Admiral i Bergen velger bake-off-brød til frokostbuffeten. Kundene elsker det, skal vi tro Tripadvisor og Google-anmeldelser. Her er hennes 4 tips til brødbuffeten.
"Frokosten var et høydepunkt med masse godt å velge mellom!" "Fantastisk og innholdsrik frokost." "Frokosten løfter seg utover standard hotellfrokost." "Meget god frokost og flinke folk som jobber der."
Hvordan blir gjestene så fornøyde? Her er kjøkkensjefens forklaring.
Les hotellkjedens eget intervju med Yvonne
1. Bake-off-brød fremfor direkteleverte bakervarer
Jeg bruker frossent brød og bakervarer til frokostbuffeten, altså bake-off-brød og søtbakst, fordi jeg selv vil velge hvilke bakervarer jeg vil ha. Da har jeg både kontroll på utvalget og tilgjengelig mengde, i tillegg til svinn. Det er mye manko hos leverandører for tiden, men med frossent brød så vet jeg at jeg har mer på lager om det plutselig kommer flere gjester enn forventet. Eller så venter jeg med å steke opp alt om folk uteblir.
Hemmeligheten bak fornøyde kunder er et godt utvalg av brød, riktig håndtering og set-up.
2. Variert utvalg av brødprodukter og søtbakst
Det aller viktigste er et variert brødutvalg. Man må ha et utvalg av grove brød - alt fra surdeig til brød med og uten frø - en eller to typer lyse premiumvarianter, rundstykker, oppskåret brød. Også må du ikke glemme rugbrød. Vi var uten det en stund og da kom etterlysningene.
I tillegg må man ha litt søtt. Til frokost serverer vi små croissanter og wienerbrød som kun skal tines, og ferdighevede kanelknuter.
Se bake-off-brødene Yvonne velger
3. Høyde på brødbuffeten
Bygg frokostbuffeten litt i høyden for å få den til å se litt større ut enn den er. Man kan nemlig ha et stort utvalg av brød og rundstykker, men det betyr lite om alt ligger i én kurv. Bruk gjerne kasser med kurver oppå for å få litt høyde. Det er viktig at oppsettet ser innbydende ut slik at gjestene får lyst på.
4. Riktig oppbevaring og håndtering av bake-off-brød
Bake-off-brød og andre produkter må stekes riktig og ikke minst hviles. Man kan ikke ta brødene rett ut av ovnen og skjære i dem med en gang. Brødene må få hvile. De trenger rett og slett også kjærlighet selv om de ikke er bakt fra bunnen.
Les også:
- Slik får du best resultat med bake-off-brød og bakervarer
- Frokostsjefens 7 tips for en vellykket hotellfrokost inkluderer bake-off-brød
- Tilby raske frokostløsninger til hotellgjestene dine
- Dette er søtbakst som hever hotellbuffeten, går raskt å tilberede og gir lite matsvinn
Men hva skal du velge?
Men hvilke bake-off-brød og bakervarer finnes da? Må jeg ha stekeovn? Finnes det bare brød og rundstykker eller søtbakst også? Svarene er "mange", "nei" og "nei". Hele utvalget finner du i produktkatalogen vår (på toppen av siden).
Trenger du litt veiledning, har vi kundekontakter i hele landet og et team av fagfolk med lidenskap for bakerfaget som veldig gjerne vil hjelpe deg å lykkes. Med sin brede erfaring blant annet som bakere og kokker, hjelper de deg å finne løsninger på dine behov.