Lag din egen ferdigmat av matboller med topping
Våre halvgrove matboller er et ferdigmatkonsept hver enkelt kunde kan gjøre til sitt eget. For mulighetene er utallige. Her har jeg samlet noen enkle tips til hvordan du kan toppe eller smøre matbollen.
Som dere kunne lese i «På bakerrommet» før jul, så oppstod ideen om et norskprodusert ferdigmatkonsept for flere år siden etter samtaler med veimatkunder. De så behovet for et supplement til eksisterende sortiment som kunne fungere som en ettermiddagssnack på farten.
Det er nettopp det matbollen er. Man kan med god samvittighet dra med seg et par plaine boller som et mellommåltid før trening, men bollen kan også piffes opp betraktelig. Siden den kommer som et deigemne kan man rett og slett toppe med hva man vil.
Topp med ost
Det enkleste av det enkle er å toppe bollene med ost. En skive med smeltet gulost på toppen er helt ypperlig, men jeg vil påstå at bollen blir enda bedre med litt god cheddar. Dette gir enda litt mer smak og blir vanskelig å si nei til. Vil du løfte smaken enda et hakk og leke litt med smakssansene, er det helt perfekt å toppe med en blanding av fire oster.
Piff opp med bacon eller annet kjøtt
Det finnes egentlig ikke grenser for hvilke smaker du kan bruke på matbollene, men en sikker vinner er definitivt bacon. I mine øyne så blir alt med bacon faktisk litt bedre, og det gjelder absolutt disse bollene også. Legg rett og slett på en halv skive med rå bacon før steking. Topp gjerne med ost.
Tror du kundene heller vil foretrekke spekeskinke, salami eller pepperoni? Ja, da legger du på det. Det finnes en haug med gode spekeskinker på markedet og finner du en som ikke er så veldig salt, men heller har litt ekstra futt, så har du en smaksrik bolle med litt ekstra «sting».
Topp gjerne matbollen med pesto eller salsa, og ost er jo aldri feil!
Lag tacobolle
Kanskje du vil servere en tacobolle? Det er superenkelt. Legger du en god salsa og litt taco krydder på den ferdighevede bollen, har du smakene på plass på null komma svisj. Du kan selvsagt ha en osteskive på toppen her også, og vil du ta den helt ut så knuser du noen nachochips som du drysser over. Digg!
Prøv en italiensk vri
Boller er jo en norsk favoritt og du kan enkelt lage en liten Italian/Norwegian fusion om du topper matbollen med en god pesto og litt revet parmesan. Ønsker du å gi den en liten tvist fra det sør-amerikanske kjøkkenet, så kan du bytte ut pestoen med en chimicurry eller en salsa verde. Garantert en herlig smaksbombe!
Bruk matbollen som sandwich
Matbollen er altså helt topp som den er, enda litt bedre med litt digg topping, men den passer også ypperlig som en sandwich! Igjen er det fantasien og kundenes behov som setter grensene. Deler du bollen i to, kan du servere den som en enkel ost-, skinke- og salatsandwich eller kanskje du skal prøve roastbiff med en bearnaisemajones?