De 10 bollebud: Fra bake-off til rykende ferskt
Vil du bli nummer én på boller og søte fristelser? Da er nybakt og variert nøkkelen til suksess, og begge deler er fullt mulig med bake-off boller i fryseren. Følger du de "10 bollebud" får du perfekte boller hver gang.
I e-boken "Hvetebakst: Tips og inspirasjon" får du enkle tips og råd om steking, pynting og eksponering av de søte fristelsene slik at du kan ta hvetebakstkategorien til nye høyder.
Serverer du kundene nystekt og riktig tilberedt hvetebakst, kommer de garantert tilbake. Med et variert utvalg av boller, snurrer og annen søtbakst i fryseren og de rette rutinene, kan dette fort bli virkelighet.
Vi har samlet alt du trenger å huske på i "de 10 bollebud" under. Følger du denne sjekklisten, kan vi garantere at du selger mer og kaster mindre.
De 10 bollebud: Veien til perfekte boller
-
Ikke bryt frysekjeden. Sett bollene på frys rett etter levering.
-
Tin på kjøl over natten eller 3-5 timer i romtemperatur fordelt utover et stekebrett. Hvis du bruker ferdig hevet hvetebakst skal de tines 30-60 minutter i romtemperatur før du fortsetter fra trinn 8.
- Dekk stekebrettet med plastfolie/plasthette mens bollene tiner.
- La boller tint på kjøl stå 30 minutter i romtemperatur før du setter dem inn i heveskapet.
- Still heveskapet på 37 grader og tilfør fuktighet.
- Hev bollene i heveskap i 45-50 minutter. Har du ikke heveskap kan du heve bollene i romtemperatur i cirka 3-5 timer eller til dobbel størrelse. La bollene heve tildekket på et lunt sted uten trekk.
- Pensle bollene med egg pisket sammen med litt salt og vann. La tørke i 5 minutter før steking.
- Stek bollene i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Skolebrød, solskinnsboller og skillingsboller stekes 7-8 minutter.
- Avkjøl produktene før pakking og dekorering.
- Stek ofte for duften av nybakt selger.
Vil du ha denne sjekklisten på kjøkkenet ditt? Last ned utskriftsvennlig versjon av "De 10 bollebud" her.
Les også: Med bake-off-boller i fryseren blir morsdag, fastelaven og valentine en lek
Video: Slik får du perfekte boller
Rosin-, Sjokolade- og hveteboller
Video: Slik får du perfekte skolebrød
Skolebrød
Med bake-off setter fantasien grensene
En disk bugnende av nystekte og fristende boller og annen hvetebakst selger. Måten bakervarene eksponeres på har mye å si for suksess.
Du kan for eksempel lage ulike former på bollene eller pynte dem til ulike anledninger.