Piff opp menyen med japansk melkebolle
Luftige japanske melkeboller kan fint serveres som vente- eller tilbehørsbrød, men egner seg vel så godt til påsmurt i disk som en tallerkenrett på menyen. Her finner du oppskrifter du kan teste ut og litt inspirasjon til hvordan du kan toppe brødet.
Deigemner av japansk melkebolle skal tines, heves og stekes som de er. Slik kan du på en veldig enkel måte gi gjestene dine en rykende fersk smak av verden i din restaurant, kantine eller annet serveringssted.
Men det fine med deigemner er at du også kan lage brød med ditt helt egne, personlige preg. Du kan forme og fylle deigen akkurat slik du ønsker, eller bruke brødet som base for herlige sandwicher eller miniburgere. Det finnes virkelig ingen grenser. Det er nettopp det som er så gøy og inspirerte oss til å utvide miksen av deigemner med smaker fra Japan.
Melkebolle med panert svinekjøtt
Som kokk hos Lantmännen Unibake elsker jeg å hjelpe kundene våre å finne produkt- og smakskombinasjoner som slår an hos gjestene deres. Jeg har veldig tro på japansk melkebolle. Det supermyke brødet er utrolig saftig og passer derfor perfekt som et alternativ til baobrød på asitiske menyer.
Du kan for eksempel lage en skikkelig digg, japanskinspirert "Tonkatsuburger", der du rett og slett fyller en japansk melkebolle med pankopanert svinekjøtt, kålsalat og smakfull Tonkatsu-saus. Tilbereder du tre melkeboller, kan dette serveres som hovedrett med litt ekstra kålsalat og saus ved siden av. En bolle delt i to egner seg utmerket som forrett.
Slik kan du toppe japanske melkeboller
Melkebollene kan også enkelt piffes opp litt ved å toppe dem med litt ost og krydder. Her er det krativiteten som setter grensene for topping og form er helt opp til deg.
- Melkebollene bør pensles med smeltet smør før de stekes. Dette gjør det samtidig enkelt å få topping til å feste seg, som for ekempel urtemiks, maldonsalt eller finkuttet oliven og soltørket tomat.
- Sammenbakte boller gir ekstra saftighet så sett gjerne melkeboller tett sammen på et brett dekket med bakepapir eller stek dem sammen i form.
- Pensle gjerne bollene med smeltet smør også når de tas ut av ovnen for å få de
enda blankere og saftige. - Riv gjerne litt ost eller dryss over ferdigrevet ost før steking. En blanding av fire oster gir ekstra god smak.
- Japanske melkeboller er et supert alternativ til baobrød eller steam buns om du vil lage miniburgere eller sliders inspirert fra Asia.
Les også: 10 smørebud som gir den perfekte sandwichen