Er du opptatt av bærekraft og bakervarer? Da bør du lese dette
Grovt chiabrød. Briks med gresskarkjerner. Skåret matpakkebrød. Ciabatta, skolebrød, solskinnsbolle og luksus kanelsnurr. Vi baker alle disse og mange andre fristende bakervarer selv fremfor å fylle lastebiler som kjører lange avstander fra Europa. Det ER bærekraft og gjør meg stolt.
Det er ingen selvfølge å kjøpe et bakeri midt i en pandemi. Men nå er det ett år siden overtakelsen av håndverksbakeriet i Lier og hvilket år det har vært. Ved å hente hjem tidligere importerte produkter og tilpasse dem til norske ganer, kan vi nå tilby norskproduserte bake-off-brød og -bakervarer bakt med kortreiste råvarer. Samtidig har vi eliminert behovet for at 118 lastebiler kjører tur/retur Tyskland. Det betyr 130 tonn mindre CO2-utslipp per år.
Bake-off bakt i Norge er bærekraftig
I dag har vi totalt 84 aktive varelinjer i Lier. Foruten å hente hjem produkter, har vi flyttet produksjonen av hvete-, rosin- og sjokoladeboller fra hovedbakeriet vårt på Langhus. Der har vi vært kjent som Pølsebrødbaker’n i over 50 år og håper at det fortsetter i minst 50 år til! Pølse- og hamburgerbrød er oss og skal være det også i fremtiden! Da er det utrolig kult at vi kan produsere all fastfood på Langhus, samtidig som vi kan tilby steinsovnsbakte brød og bakverk i alle former og fasonger fra Lier. Bake-off bakt i Norge. Mer bærekraftig blir det nesten ikke.
Se hvilke produkter vi baker i Norge her
Jeg er utrolig ydmyk over hva vi har fått til sammen det siste året. For det første har de rundt 20 nye kollegaene våre fra French Bakery vært en utrolig tilvekst til Lantmännen Unibake-familien. De har være positive fra dag én, hatt en sporty tilnærming til alle endringer og ikke minst vist en enorm innsats slik at vi kom i gang med produksjon i Lier bare tre måneder etter overtakelsen. Vi har også fått ni nye kolleger i løpet av året og sett et unikt samarbeid på tvers av bakeriene der operatører fra Langhus har trått til i Lier.
Les også: Vil du servere vegansk og klimavennlig mat? Ha brød på menyen
Surdeig, steinovn og bløtlagte korn
Bakeriet i Lier gir oss utrolige muligheter. Vi tilsetter egenprodusert surdeig i nesten alle produktene våre, bløtlegger frø og korn og lar deigen hvile ekstra lenge slik at det utvikles ekstra smak, struktur og holdbarhet. Og vi har vårt eget prøvebakeri som gjør at vi hele tiden kan teste ut nye ideer og oppskrifter – på egenhånd eller sammen med kunden.