10 smørebud som gir den perfekte sandwichen
Digge og saftige påsmurte baguetter og brødskiver egner seg ypperlig til alle anledninger, enten det er på buffet, som pause- eller møtemat eller i disk for take-away. Følger du våre 10 smørebud, får du garantert påsmurte produkter som vil friste kundene dine.
Vil du ha inspirasjon til valg av brød, måter å skjære på og hvordan du kan kombinere dressinger, pålegg og grønt for å lage den perfekte sandwichen? Da burde du ta en titt i Smøreguiden vår.
1. Riktig produkthåndtering
For å oppnå best mulig kvalitet på brødproduktene, anbefaler vi at de alltid tines før steking. Ta ut neste dags forbruk kvelden før, som pakkes i lukket plastemballasje.
2. Oppfyll gjestenes ønsker
Smak er forskjellig, så sørg for å ha ingredienser og fyll som favner alle.
La deg inspirere: Piff opp menyen med japanske melkeboller
3. Korrekt råvarehåndtering
Det er viktig at alle ingrediensene til påsmurt oppbevares og tilberedes riktig. Små håndteringsfeil kan ødelegge hele smaksopplevelsen.
4. Fokus på sunnhet
Tenk helhet når du smører “sunne” sandwicher, både når det gjelder brød, spreads, pålegg og grønt. Merk gjerne sunnere produkter, for eksempel ved å bruke Brødskala-symbolet og Nøkkelhullsmerket. Fremhev fordelene ved næringsinnholdet, som mye fiber og protein og lite salt, sukker og mettet fett.
5. Spreads og dressinger
Ved å erstatte smør med ulike spreads, dressinger og smakstilsatte oljer på sandwichen, kan du enkelt fornye og utvide menyen din. Tilby dine gjester nye og spennende smaksopplevelser.
6. Sesongens ferske råvarer
Bruk årstidene til å skape variasjon i ingrediensene og menyen. Dette gir en allsidig smaksopplevelse til gjestene.
7. Emballasjens betydning
Emballasje har stor betydning for holdbarheten og smaksopplevelsen av påsmurte produkter. Husk alltid å tenke på hvor, når og hvordan maten skal spises. Utseende er viktig!
8. Presentasjon og utseende
Førsteinntrykk er viktig! Sørg for at det du smører ser innbydende og godt ut. Vi kjøper med øynene!
Les også: Lag fristende sandwicher med disse skjæremetodene
9. Gode rutiner og drift
Sørg for å ha gode rutiner. Planlegg og forbered så mye du kan i forkant. Skjær grønnsaker, vask salaten (eller kjøp ferdig vasket) og kutt pålegg før du setter i gang.
10. Få gjestens tilbakemeldinger
Be om feedback fra gjestene. Da sørger du for å tilpasse utvalget etter deres ønsker og behov.