Lag perfekte bake-off-boller
Når disken bugner av nystekt og glinsende hvetebakst tiltrekker du deg nye kunder. Ved å følge "De 10 bollebud" får du perfekte bake-off-boller hver gang. Vi garanterer at du selger mer og kaster mindre.
Hva er hemmeligheten bak fristende bake-off-boller?
Serverer du kundene nystekt og riktig tilberedt hvetebakst kommer de garantert tilbake. Med et variert utvalg av boller, kanelsnurrer og annen søtbakst i fryseren og de rette rutinene, kan dette fort bli virkelighet.
Vi har samlet alt du trenger å huske på i "De 10 bollebud" under. Følger du denne sjekklisten, får du perfekte bake-off-boller hver gang.
10 bollebud: Veien til perfekte bake-off-boller
- Ikke bryt frysekjeden. Sett bollene på frys rett etter levering.
- Fordel de frosne bollene på et stekebrett og tin dem på kjøl over natten eller 3-5 timer i romtemperatur. Hvis du bruker ferdighevet hvetebakst skal de tines 30-60 minutter i romtemperatur før du fortsetter fra trinn 8.
- Dekk stekebrettet med plastfolie/plasthette mens bollene tiner.
- Hvis du tiner bake-off-bollene på kjøl bør de tempereres 30 minutter i romtemperatur før du setter dem inn i heveskapet.
- Still heveskapet på 37 grader og tilfør fuktighet.
- Sett bollene i heveskapet og hev i 45-50 minutter. Hvis du ikke har heveskap kan du heve bollene i romtemperatur i 3-5 timer (eller til dobbel størrelse). La bollene heve tildekket på et lunt sted uten trekk.
- Pensle bollene med egg pisket sammen med litt salt og vann. La dem tørke i 5 minutter før steking.
- Stek bollene i 8-10 minutter i forvarmet ovn på 180 grader. Skolebrød, solskinnsboller og skillingsboller stekes 7-8 minutter.
- Avkjøl produktene før pakking og dekorering.
- Stek ofte for duften av nybakt selger.
Se videoene under for hvor enkelt det er å tilberede bake-off-boller
Rosin-, Sjokolade- og hveteboller
Skolebrød
Ferdig hevet hvetebakst gir fleksibilitet
Bake-off-boller og annen hvetebakst kan deles inn i tre kategorier: Ferdigstekt, ferdighevet og uhevet hvetebakst.
Ferdigstekt hvetebakst skal kun tines en times tid i romtemperatur før de er klare til servering.
Ferdig hevet hvetebakst skal også kun tines en times tid i romtemperatur men skal i tillegg stekes. Det går altså raskt og du trenger ikke eget heveskap.
Sortimentet av ferdig hevede produkter inneholder blant annet kanelbolle, kardemommeknute med vaniljesmak, kanelknute, hveteflette pistasjsmak og hveteflette bringebær- og vaniljesmak.
Med bake-off setter kun fantasien grensene
Vil du bli nummer én på boller og søte fristelser? Da er variasjon nøkkelen til suksess. Dette kan du med enkle grep skape med den hvetebaksten du allerede har i fryseren.
Du kan for eksempel lage ulike former på bollene eller pynte dem til ulike anledninger.
Hva med en hjertebolle eller rosebolle på selveste valentinsdagen? Eller kanskje du skal lage en eplekake av boller?
Les også: Lær triksene som gjør bollene uimotståelig
For tips og inspirasjon anbefaler vi deg og ta en titt i brosjyren Hvetebakst - tips og inspirasjon. Vi har også laget trinn for trinn for flere serveringsforslag. Ta en titt og bli inspirert!