Lettstekte bakervarer trenger kun å tines i romtemperatur i omkring en time før de stekes på høy varme i noen få minutter. Slik får du rykende ferske bakervarer på kun kort tid.

Stek gjerne i flere omganger utover dagen. Alle elsker duften av ferskt brød og bakervarer!

Slik håndteres lettstekte bakervarer

  Brød Porsjonsbrød Baguetter

Tines i lukket eske

12 timer 4 timer 4 timer
Tines løse innpakket i plast 4-6 timer 1 time 1 time

Holdbarhet i romtemp før steking

3 døgn 2 døgn 2 døgn
Stekes 230 grader i 4-6 min*

230 grader i 3-5 min*

190 grader i 8-10 min*

* Noen produkter har avvikende temperatur og steketid. Sjekk alltid stekeanvisningen.

For å redusere matsvinn kan brød og porsjonsstykker som ikke er delt dekkes med plast, oppbevares i romtemperatur over natten og stekes på nytt påfølgende dag i tre til fire minutter på 230 grader.

Har du liten plass på frys?

Da kan miksbokser med ulike brød og porsjonsstykker være noe for deg for å få en god variasjon. Ta ut av fryseren og stek opp akkurat så mye du trenger hver dag. Har du tinte produkter til overs, holder de seg i romtemperatur i to til tre døgn innpakket i plast.

Andre typer bake-off

Du velger type bake-off ut ifra dine behov. Mangler du utstyr og har lite tid, kan ferdigstekte bakervarer passe for ditt serveringssted. Vil du sette ditt eget preg på bakervarene, kan du leke deg med deigemner.